Euforia Cuisine / Macrou cu sos de vin
Publicat pe 17.12.2010 la 18:06
Don Mariano pregateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta la care foloseste cel mai popular peste fin Romania: macroul.
Prepare: Fileurile de marou se marineaza folosindu-se suc de lamaie, sare si piper. Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, iar in el se vor praji bucatile de peste pe ambele parti. Se scoate pestele, iar in untul ramas se pune putin ulei de masline, praz, sare, piper si putin vin alb, sec. Se lasa la fiert pentru a se evapora alcoolul.
Macroul se pune din nou la gatit, de data aceasta peste sosul de praz. Se fierbe totul sub capac timp de 10 minute. Se adauga putina smantana, patrunjel verde tocat si se mai gateste timp de 5 minute.
Cartofii fierti in apa cu sare, curatati si taiati cubulete se trag in putin unt si ulei de masline. Se stoarce deasupra lor si sucul la o jumatate de lamaie, se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel verde.
Pe un platou se asaza fileurile macrou, langa ele sosul de praz. Se garniseste cu cartofii caliti in unt.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!