Euforia Cuisine / Medalion de somon cu orez
Publicat pe 13.01.2011 la 21:10 Actualizat pe 13.01.2011 la 22:17
Nicolai si Silvian, bucatar-sef la restaurantul Mircea Macelaru, au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de medalion de somon cu orez.
Preparare: se incinge ulei de masline, se adauga un catel de usturoi, apoi se pune putin ardei gras rosu, taiat cubulete, dupa care se toarna 50 de grame de orez basmati. Se amesteca, se lasa un minut, apoi se adauga 100 ml de supa de peste (apa in care s-a fiert peste). Pentru aroma se adauga in vas si o foaie de dafin. Se lasa pe foc mediu, adaugandu-se si o lingura de sos pesto.
Urmatorul pas: se incinge o alta tigaie cu ulei de masline si se adauga un file de somon la prajit, cu partea cu pielea mai intai. Alaturi, se pune un crevete si se adauga si cateva rosii cherry. Dupa ce orezul se fierbe se scoate si se pune intr-o forma rotunda pe farfuria de servit. Deasupra lui se adauga somonul prajit, dar si crevetele. Rosiile cherry se pun peste sos balsamic. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!