Euforia Cuisine / Mere coapte cu sos caramel
Publicat pe 18.01.2011 la 19:54 Actualizat pe 18.01.2011 la 20:26
Nicolai a pregatit un desert clasic si simplu: mere coapte cu sos caramel.
Preparare: se curata cele doua mere de miez si samburi, apoi se asaza intr-o tava, cu tot cu coaja, si se umplu cu miere naturala de albine, in cavitatile interioare. Se baga apoi tava la cuptor, 10 minute la 180 de grade.
Intre timp se face sosul caramel: intr-o tigaie/oala pe foc se pune zaharul la topit, dupa care, cand incepe sa se topeasca, se adauga 50 ml de smantana lichida, se amesteca bine, apoi se pune si un cubulet de unt de 25 de grame.
La final, se scot merele din cuptor, se asaza pe farfuria de servit, iar deasupra se toarna sosul caramel facut mai devreme. Se poate orna cu frunze de menta. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!