Euforia Cuisine / Midii cu praz
Publicat pe 13.01.2011 la 18:20 Actualizat pe 13.01.2011 la 18:44
Iulian, bucatar-sef la restaurantul Perche No din Bucuresti, a gatit pentru emisiunea Euforia Cuisine o reteta inedita de midii cu praz.
Preparare: se taie ronele o tulpina de praz, apoi se incinge ulei de masline intr-o tigaie, dupa care se adauga midiile, in momentul in care sfaraie uleiul. Se amesteca si se adauga si rondelele de praz. Nu se adauga sare la midii fiindca lasa ele o zeama sarata. Se adauga apoi, insa doar optional, un cubulet de unt.
Urmatorul pas: se amesteca un minut apoi se stinge totul cu 100 ml de vin alb si se lasa sa iasa alcoolul din vin, dupa care se adauga putina zeama de lamaie. Pe final se presata patrunjel maruntit. Midiile se servesc intr-un castron de supa sau de ciorba. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!