Euforia Cuisine / Mille feuille cu carne si vinete
Publicat pe 07.12.2010 la 12:29 Actualizat pe 07.12.2010 la 13:17
Nicolai a pregatit pentru "Euforia Cuisine" o reteta de vinete cu carne de porc, asezate insa in straturi laterale - mille feuille.
Preparare: prima oara se incinge cuptorul la 200 de grade, pentru a folosi aceasta temperatura mai incolo, in pasii urmatori. Pana atunci insa se bat cu tocatorul cateva felii de muschi de porc, se asezoneaza cu sare si cu piper, se dau prin putin pesmet apoi se pun la prajit in ulei de floarea soarelului. Nu se tin mult insa, doar doua minute pe fiecare parte, spoi se scot din tigaie.
In alta tigaie se soteaza bucati mici de ardei gras rosu si de dovleac, pestecare se adauga usturoi maruntit si sos tomat. In tigaia in care s-au rumenit bucatile de carne se pun acum la prajit feliile lungi de vanata, asezonate cu sare si cu piper. Dupa ce acestea se soteaza se aranjeaza tava pentru cuptor, astfel: se pune hartie de copt pe fundul acesteia, apoi se asaza o felie de vanata, una de porc, una de vanata, una de porc. Se adauga si cate o felie de mozzarella. Se pune apoi tava la cuptor, cinci minute, la 180 de grade.
Intre timp, se adauga putin zahar in tigaia in care se afla legumele si sosul tomat. La final, cand se scot vinetele si carnea din cuptor, se pun pe o farfurie, se presara piper negru macinat si se pune pe deasupra sosul de legume si rosii realizat.
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!