Euforia Cuisine / Musaca gratinata de salau
Publicat pe 30.11.2010 la 13:37 Actualizat pe 30.11.2010 la 14:06
Don Mariano a pregatit la emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de musaca gratinata de salau.
Preparare: fileul de salau se marineaza usor, inainte de pregatire. Astfel, se toarna putina zeama de lamaie deasupra, apoi se presara piper negru macinat, sare de mare grunjoasa. Se unge apoi un vas de sticla rotund, termoizolant, cu unt, care are capacitatea de a fragezi ingredientele.
Apoi, cartofii, care s-au prefiert apoi s-au taiat rondele, se asaza la baza vasului uns cu unt. Printre ei se asaza bucati mai mari de usturoi, dupa care se presara sare si piper. Se asaza apoi un strat de rondele mari de rosii, dupa care urmeaza inca un strat de cartofi. In acest moment se pune deasupra si fileul de salau marinat in prelaabil, dupa care se pune inca un strat de cartofi.
Separat, se face un amestec de smantana grasa cu cascaval fin ras, in care se presara piper dar si patrunjel tocat marunt. Cand s-a omogenizat bine, se toarna acest amestec peste musacaua din vasul de sticla. Vasul se baga 30 de minute la cuptor, la foc mare. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!