Euforia Cuisine / Muschi ardelenesc
Publicat pe 10.09.2010 la 14:49 Actualizat pe 10.09.2010 la 16:03
Surpriza in studioul Euforia TV! Bucatarii Brigazii Speciale de Pompieri Bucuresti, Marin Ciubuc si Ionut Dragomir au pregatit un muschi ardelenesc, preparat de baza si foarte apreciat de catre pompieri.
Preparare: muschiul de porc, care a fost lasat la marinat doua zile in vin rosu, usturoi, cimbru, piper, dafin, se curata de condimente, pastrandu-se zeama in care s-a facut marinarea. Apoi, pe lungimea sa, i se face o incizie cu cutitul, pentru a se introduce un carnacior subtire afumat. Se fac apoi alte incizii, de mai mica dimensiune, potrivite pentru a introduce catei de usturoi. Se cresteaza apoi un pic muschiul de porc in dimensiuni egale, pentru a fi mai usor de taiat la final in felii separate. Se asezoneaza cu sare si cu piper.
Se pune intr-un vas de sticla, in sosul in care s-a marinat doua zile, apoi se mai toarna putin ulei pe suprafata de sus. Se baga la cuptor pentru 30 de minute, la foc mare. La final, se taie feliile pe urma crestaturilor facute la inceput, si se servesc alaturi de castraveciori murati si rosii de decor. Se mai stropeste cu zeama in care s-a facut la cuptor. Pofta buna!
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!