Euforia Cuisine / Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin
Publicat pe 24.03.2011 la 12:59 Actualizat pe 24.03.2011 la 13:37
Chef Cezar a gatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de carne de porc cu cartofi cu rozmarin - un preparat pe dragul gurmanzilor adevarati.
Preparare: Se incinge ulei de masline intr-o tigaie si se aromatizeaza cu rozmarin si salvie, apoi se pune un muschi de porc de 300 de grame in aceasta tigaie, care se rumeneste usor pe ambele parti. Se asezoneaza cu piper.
Separat se fierb cartofi in apa clocotita cu sare, iar la final se adauga o frunza de rozmarin.
Se scoate apoi carnea pe o tava din tigaie si se lasa sa se scurga de sange. Se intind felii de bacon pe masa, apoi se asaza muschiul de porc, in care se infige un carnat, si se ruleaza muschiul in feliile de bacon.
In tigaia in care s-a facut carnea se rumenesc cartofii fierti mai devreme, cu coaja cu tot, taiati insa felii mai groase. Se presara sare din abundenta si se amesteca bine. Se adauga si cateva rosii in tigaie. Se pun apoi in tava ruloul de porc in bacon, alaturi de cartofi - si se tine tava 15 minute la cuptor, la 200 de grade.
La final se taie felii groase din muschiul cu carnat si alaturi se pune garnitura de cartofi cu rosii. Se serveste alaturi de salata verde cu ulei de masline, rozmarin, lamaie, usturoi, sare si piper. Pofta buna!
Urmareste emisiunea Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!