Euforia cuisine / Muschi de porc umplut pe pat de legume
Publicat pe 16.11.2010 la 20:57 Actualizat pe 16.11.2010 la 21:43
Robert Mann, maestru in arta culinara, lucreaza la un restaurant cu specific italian din Brasov si ne va prezenta in cadrul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta proprie de muschi de porc umplut cu gorgonzola.
Preparare: Muschiul se condimenteaza cu sare si piper si se bate. De preferat este sa se foloseasca o punga care se pune peste carne in timpul baterii, pentru a nu i se rupe fibra. In mijlocul bucatii de carne se pune branza gorgonzola, i se strang marginile. Se formeaza ca o traistuta, inchizand marginile muchiului batut. Ea se leaga cu o fasie de bacon si se prinde cu scobitori in partea de sus, pentru a pastra forma dorita. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor pentru 12 minute la 200 grade.
Pasul urmator: Se pune intr-o tigaie putin ulei de masline si se incinge bine. Usturoiul se taie mare si se pune in tigaie. Prazul si ardeiul se taie julien si se pun la prajit. Ciupercile champignon se taie lamele subtiri si se trag si ele in ulei. Se soteaza legumele, insa cat sa ramana al dente. Se pune putin sos de soia, miere de albine si otet balsamic, iar la sfarsit, putin patrunjel tocat marunt. Se pipereaza dupa gust, iar pentru o nota picanta se poate pune si putin ardei iute.
Finalizare: Se scoate muschiul de la cuptor. Pe o farfurie se asaza legumele cu ajutorul unui cerc. Deasupra se pune pachetelul de carne.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!