Euforia Cuisine / Muschi de vita cu gorgonzola
Publicat pe 09.12.2010 la 21:37 Actualizat pe 09.12.2010 la 23:40
Bucatarii Marian si Marius prezinta in cadrul emisiunii Euforia tv un preparat care se gaseste in meniul Casei Freia, din Busteni: muschi de vita cu gorgonzola.
Preparare: Se ia bucata de muschi de vita, nu se bate, ci se preseaza usor cu pumnul, pentru a-i da forma unui medalion.
I se face un buzunar intr-o parte si se umple cu bucatile de branza gorgonzola. Carnea se leaga pentru a nu pierde branza din interior. Se prajeste apoi pe ambele parti in putin ulei de masline. Cand este rumenita carnea, se adauga cognacul si se flambeaza. Apoi se pune vinul. Cat timp alcoolul se evapora, se unge cu o crenguta de busuioc cu un amestec de sos soia si sos wochester. Se ia apoi carnea din tigaie, se pune intr-o tava si se da la cuptor la 220 grade, pentru 5-6 minute.
Stir-fry: Cat timp se face carnea, legumele se taie fasii inguste, subtiri. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline si un pic de ghimbit tocat marunt. Apoi se pun legumele la calit, lasand dovleceii pentru a fi adaugati mai spre final. Se adauga si putin sos de soia. Pe o farfurie se pun legumele, iar peste ele muschiul de vita rumenit.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!