Euforia Cuisine / Muschi de vita cu ierburi aromatice
Publicat pe 08.10.2010 la 11:32 Actualizat pe 16.10.2012 la 16:25
Chef Cezar l-a adus in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" pe Puiu, un bucatar constantean de la restaurantul Chocolicious de la malul marii, pentru a prepara un muschi de vita cu ierburi aromatice.
Preparare: prima oara se taie muschiul de vita in fasii de doi centimetri grosime. Apoi, fiecare felie se presara cu sare si cu faina si se pune la rumenit, intr-o tigaie cu putin ulei de floarea soarelui. Cand carnea e aproape rumenita se toarna putin coniac, pentru flambare, dar si pentru a da carnii o aroma speciala.
Separat se taie rondele ardei gras, dar se folosesc si cateva felii de dovlecel proaspat. Se taie si o ceapa medie - apoi toate aceste legume se pun la sotat intr-un vas metalic, in putin ulei de masline. Se adauga verdeturi aromate si se pune iar putin coniac, exact ca si la carnea de vita.
La final, se scoate carnea de vita, se pune intai pe un servetel de bucatarie, pentru a scapa de excesul de ulei si de grasime. Legumele sotate se scot din tigaie si se pun pe farfuria de servit. Pe acest pat de legume se adauga apoi bucatile de muschi de vita, iar sus de tot se pun verdeturile aromate: cimbru, salata, isop, ruta.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!