Euforia Cuisine / Muschi de vita cu sos marsala si ciuperci
Publicat pe 25.01.2011 la 13:02 Actualizat pe 25.01.2011 la 13:26
Nicolai si Cristi au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de muschi de vita cu sos marsala si ciuperci.
Preparare: se ia o bucata de muschi de vita, se asezoneaza cu sare si cu piper apoi s epune la pajit intr-o tigaie cu ulei de masline incins. In alta tigaie cu ulei de masline se pun ciuperci la sotat, taiate in bucati mai mari. Se toarna peste ciuperci un pahar de vin rosu de marsala (sicilian), apoi se flambeaza, pentru a scapa de alcool. Se adauga si putin sos worchester, dar si un amestec de unt cu faina, pentru a se lega mai bine sosul.
Urmatorul pas: in a treia tigaie se incalzeste putina supa de pui (zeama in care s-a fiert carne de pui), apoi se adauga 100 de grame de prez prefiert. Se adauga parmezan ras, sare, piper si putin de unt si se amesteca bine.
La final se pune bucata de muschi pe farfurie, ciupercile cu sos se toarna peste, iar orezul se asaza langa friptura. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!