Euforia Cuisine / Muschi de vita umplut cu ciuperci
Publicat pe 10.02.2011 la 11:19 Actualizat pe 10.02.2011 la 11:49
Vlad Florea, bucatar-sef la restaurantul Soffa din Bacau, a pregatit la Euforia Cuisine o reteta de muschiulet de vita umplut cu ciuperci.
Mod de preparare:
Se ia o bucata de muschi de vita si se taie in doua feliute subtiri si late, care se bat putin cu un ciocan de snitele, apoi se asezoneaza cu sare, piper si cimbru.
Peste fiecare felie de muschi de vita si asaza apoi o ciuperca, peste care se pune sare, apoi se "inchide" feliile, obtinand doua pachetele rotunde, care se dau apoi prin putina faina alba. Se pun apoi la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline, pe ambele parti, cateva minute, dupa care se scot si se baga la cuptor inca 10 minute.
Intre timp se face garnitura: intr-o tava de cuptor, se asaza cu cavitatea interioara in sus mai multe ciuperci, apoi in interior se pune putina branza gorgonzola. Se baga tava la cuptor, 15 minute la 160 de grade.
Se foloseste apoi o alta tigaie, in care se va face un sos, pe baza de vin alb, unt, salvie si rozmarin. Astfel, se pune la topit un cubulet de unt, se adauga ulei de masline, se asezoneaza cu sare si piper se se adauga putin vin alb, rozmarin si salvie si se lasa doua minute la infuzat.
La final, pe farfuria de servit, se asaza una peste alta ciupercile cu gorgonzola, muschiuletul de vita umplut se taie felii, iar sosul se toarna peste muschi. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!