Euforia Cuisine / Painici cu masline, branza si ierburi
Publicat pe 13.02.2011 la 12:20 Actualizat pe 13.02.2011 la 13:23
Marius Tudosiei, de la Bacania Veche, a prezentat in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de paine cu masline, aromatizata si cu o gramada de alte ierburi.
Preparare: se foloseste un kilogram de faina integrala (macinis) care se asterne in forma de cerc pe un blat de lucru si in care se face un spatiu in partea de mijloc, in care se rup mici bucatele de drojdie.
Se adauga putin lapte caldut peste drojdie, putin zahar si se incepe amestecarea fainii, usor, dupa care se lasa 10 minute tot amestecul sa respire.
Dupa acest interval se toarna putin cate putin lapte cald si se incorporeaza din faina din jurul amestecului initial. Se framanta cu mainile aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a obtinut aluatul dorit se unge cu ulei de masline si se lasa putin sa respire, dupa ce i se fac mai multe crestaturi la suprafata.
Intre timp se face un amestec de cimbru uscat, rozmarin si oregano si se scot samburii de la mai multe masline.
Dupa ce aluatul si-a dublat forma se framanta iar, ca sa i se elimine aerul acumulat in interior si pentru a fi mai usor de modelat. Se rupe apoi aluatul in mai multe bucati care se intind, dupa care, in fiecare aluat intins se pun diferite ingrediente: fie branza de capra cu masline si nuci, cu busuioc, muguri de pin, seminte de floarea soarelui, rozmarin, etc.
Se baga apoi painicile la cuptor, 10-12 minute la 180 de grade. La final, dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie si se lasa 30 de minute asa. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!