Euforia Cuisine / Pangasius cu parmezan si salata de cartofi
Publicat pe 06.12.2010 la 21:33 Actualizat pe 06.12.2010 la 21:55
Marian, bucatar-sef la restaurantul Michele din Bacau, a pregatit o reteta de file de pangasius cu parmezan si salata de cartofi, pentru emisiunea "Euforia Cuisine".
Preparare: se pune putin ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia o bucata mare de fileu de pangasius si se taie in fasii de 2 cm latime. Acestea se pun apoi la prajit in tigaie. Se taie apoi doua rosii mici in sferturi si se maruntesc doi catei de usturoi - doar usturoiul se arunca in tigaie peste peste. Se pune si o felie subtire de unt peste peste dar si usturoi. Dupa 30 de secunde de amstecare se adauga si rosiile taiate mai devreme.
Urmatorul pas: se taie marunt putin rozmarin proaspat si se adauga in tigaie. Se asezoneaza cu sare si se stinge toata compozitia cu 50 ml de vin alb sec. Se amesteca de cateva ori si se presara apoi doua lingurite de parmezan, dar si un cubulet de unt. Se da focul mic si se mai lasa doua minute - in acest moment este gata.
Se serveste pangasiusul cu o salata rece de cartofi, facuta cu praz, ardei gras, ulei de masline si peste marinat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!