Euforia Cuisine / Paste cu somon si creveti
Publicat pe 23.12.2010 la 23:30 Actualizat pe 24.12.2010 la 01:07
Nicolai si Marius Tifachi, bucatar-sef la Complexul Unirea din Iasi, au pregatit o reteta de paste cu somion si creveti.
Preparare: se pune apa la fiert, cu sare, apoi se adauga pastele fainoase la fiert, pana devin aldente. Intre timp, se curata crevetii proaspeti de cochilie si se spala cu apa rece. Bucata de file de somon se taie in cubulete.
Se prepara sosul: se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie, apoi se aromatizeaza punandu-se in el doi catei de usturoi taiati in bucati mari, dar si puntin rozmarin. Acestea se scot insa din ulei dupa un minut, apoi se adauga crevetii curatati mai devreme. Se pun si bucatile de somon si se toarna 30 ml de coniac, pentru o aroma deosebita. Se taie pe din doua cateva rosii cherry si se pun in tigaie, in acelasi timp cu trei linguri de smantana dulce si cu putin marar tocat marunt.
Dupa ce se fierb si scurg pastele, se adauga in tigaie, peste restul ingredientelor, apoi se toarna putina supa de legume si se asezoneaza cu piper negru macinat. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!