Euforia Cuisine / Paste linguine cu sos de homar si telina
Publicat pe 12.07.2011 la 17:17
Antonio Staniello, un bucatar-sef din Pescara (Italia), a pregatit la emisiunea Euforia Cuisine o reteta de paste linguine cu sos de homar si telina. Pofta buna!
Preparare:
Se pune un homar la fiert, iar tulpina de telina se taie jumatate in cubulete si jumatate in fasii subtiri.
Se taie o ceapa medie alba in rondele si se soteaza in ulei de masline, apoi se adauga tentaculele si capul homarului fiert inainte, pentru a face sosul special. Se pun apoi 150 ml de pulpa de rosii si se lasa totul la fiert pentru 15 minute, la foc mic.
Se pun si pastele linguine la fiert, si se taie in patru mai multe rosii cherry, care se soteaza apoi intr-o alta tigaie, in putin ulei de masline si sare. Se poate adauga si putina apa.
Intre timp, cand sosul de homar este gata se strecoara printr-o sita pentru a obtine doar sos pur, care se adauga apoi in tigaia in care se afla rosiile cherry.
Dupa ce s-au fiert pastele se scurg si se adauga in tigaia cu rosiile si sosul de homar. Se taie carnea de homar in bucati mici si, alaturi de telina taiata cubulete la inceput, se adauga in tigaia cu paste si sos.
La final de tot se adauga busuiocul tocat fasii si se mai pune putin ulei de masline. Se serveste portia dupa ce se adauga deasupra fasii de telina proaspata.
Pofta buna!