Euforia Cuisine / Pastrav taranesc
Publicat pe 20.01.2011 la 15:34 Actualizat pe 20.01.2011 la 16:40
Vasile leu, bucatar-sef la restaurantul Giulia din Ploiesti, a pregatit o reteta de pastrav taranesc, cu legume.
Preparare: se curata bine un pastrav proaspat, se presara cu faina, sare si piper, apoi se pune la prajit, intr-o tigaie cu ulei de masline, pe ambele parti, pana cand devine maroniu.
In alta tigaie se incinge un cubulet mic de unt, se adauga putin ulei de masline, apoi se pun felii subtiri de ardei gras (gaben, verde si rosu). Se presara jumatate de lingurita de concentrat de legume apoi se adauga piper negru, usturoi taiat rondele si ardei iute maruntit. Se toarna apoi 40-50 ml de vin alb, 100 ml de supa de pui si se amesteca bine, la foc mic. Dupa un minut se adauga patrunjel maruntit peste legume.
La final, se scoate pastravul prajit pe farfuria de servit pe care se afla si frunze de salata si felii de lamaie, apoi legumele din tigaie se asaza deasupra pestelui. Se serveste totul alaturi de cartofi natur si smantana. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!