Euforia Cuisine / Pastrav umplut cu macrou afumat
Publicat pe 10.01.2011 la 23:33 Actualizat pe 11.01.2011 la 00:04
Don Mariano a pregatit o reteta de pastrav umplut cu carne de macrou afumat, special pentru "Euforia Cuisine".
Preparare: se curata bine doi pastravi de munte, se taie pe lungime, apoi se marineaza cu zeama de lamaie si se asezoneaza cu sare si cu piper negru macinat. Se cresteaza de cateva ori la suprafata apoi pastravii.
Separat, intr-un bol se pune macrou afumat maruntit, apoi se adauga deasupra bucati de lamaie decojita si se presara patrunjel. Se amesteca bine si se umple burta celor doi pastravi cu acest amestec. Se prind cele doua parti ale burtii pestelui cu scobitori. Se ung pestii cu ulei de masline si se invelesc apoi cu bucati de sunculita afumata. Se presara cimbru pe deasupra si se acopera cu folie de aluminiu, dupa care se introduc la cuptor - 20 de minute la 200 de grade.
Urmatorul pas: se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga aici doua capatani de usturoi maruntit. Se pun si cateva felii de bacon si se amesteca bine. Se adauga apoi in tigaie paste (spaghete) fierte inainte. Se mai presara patrunjel maruntit si se amesteca totul bine. Se stoarce si jumatate de lamaie. Cand pestele de la cuptor e gata, se scoate si se serveste alaturi de paste. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!