Euforia Cuisine / Piept de curcan in foietaj
Publicat pe 05.12.2010 la 19:10 Actualizat pe 05.12.2010 la 22:55
Bucatarii Nicolae si Dragos pregatesc in cadrul emisiunii Euforia Cuisine de pe Euforia tv o reteta ce poate fi servita cu succes si in perioada sarbatorilor: piept de curcan in foietaj.
Preparare: Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline la incins. Baconul se taie fasii si se pune la calit, iar carnea de curcan se taie bucatele si se adauga peste bacon. Dupa ce prind o culoare frumoasa, rumena, se adauga ceapa taiata marunt. Se presara putin piper proaspat macinat si sare dupa gust. Apoi se pun si ciupercile taiate mare si se amesteca din cand in cand. Pentru mai multa savoare se adauga putin maghiran si smantana lichida. Se pune si pesmetul pentru a lega toata compozitia.
Pe masa de lucru se presara faina de grau si peste ea se intinde aluatul de foietaj. In mijlocul foietajului se pune compozitia de carne si se impacheteaza aluatul. Se bate bine un ou si cu el se ung marginile pentru a se lipi bine aluatul. Se ia foietajul umplut cu o paleta si se pune intr-o tava peste o foaie de hartie de copt. Se unge deasupra cu ou, se presara cu susan si se inteapa cu furculita.
Se da totul la cuptorul incins la 200 grade pentru 10-12 minute. Se scoate din tava si se taie in doua si se asaza in farfurie, iar langa se garniseste cu rucola si rosii cherry, peste care se presara ulei de masline amestecat cu chilli si piper. Acelasi sos se pune si peste foietajul umplut.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!