Euforia Cuisine / Piept de pui cherry
Publicat pe 15.10.2010 la 12:22 Actualizat pe 15.10.2010 la 13:25
Ionel Stavru, bucatar la restaurantul Riviera din Bucuresti, a pregatit pentru emisiunea "Euforia Cuisine" o reteta de piept de pui cherry.
Preparare: pieptul de pui se taie fasii apoi se presara cu zahar brun si cu miere - pentru a capata o aroma dulceaga. Se pune ulei de masline la incins, in tigaie, apoi se dau bucatile de piept de pui prin amidon si se pun la prajit, in uleiul incins.
Intre timp se realizeaza sosul cherry, in alta tigaie: se pune un pahar de vin rosu de Porto, un cubulet de unt, o lingura de miere, una de zahar brun. Se amesteca bine de cateva ori pana cand sosul isi mai reduce din volum. Se adauga apoi doua linguri de gem de visine sau de cirese, apoi se lasa totul la foc mic, pentru 10 minute.
La final, pe farfurie, intr-un colt se pun morcovi taiati julien, din bucatile prajite de piept de pui se fac frigarui care se pun pe mijlocul farfuriei, deasupra orezului slbatic prefiert deja. Apoi, sosul de vin si gem se toarna usor deasupra. Totul se finalizeaza cu seminte de susan.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!