Euforia Cuisine / Piept de pui cu legume si sos gorgonzola
Publicat pe 28.01.2011 la 14:27 Actualizat pe 28.01.2011 la 19:06
Nicolai si Silvian au pregatit, in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de piept de pui cu legume si sos gorgonzola.
Preparare: se folosesc doua bucati mari de piept de pui, carora li se fac mici gauri (buzunare). Apoi, intr-un bol, se amesteca putina pasta de pui (piept de pui batut la mixer cu ou), cu un amestec de mazare si morcovi. Se pune apoi cu o lingura in acest amestec in "burta" fiecarei bucati de piept de pui. Se inchide apoi fiecare buzunar cu cate o scobitoare. Se unge apoi o tava cu ulei de masline si se pun pieptii de pui umpluti la cuptor, in tava, la 180 de grade, 15 minute, dupa ce se ung cu inca putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare, boia rosie si cu piper.
Urmatorul pas: se pregateste apoi garnitura pentru pui. Se taie rondele jumatate de ceapa rosie, jumatate de ardei gras rosu si se folosesc mai multe rosii cherry. Toate acestea vor fi bagate la cuptor, alaturi de pieptul de pui umplut.
Se realizeaza si sosul: intr-o tigaie incinsa se topeste un cubulet de unt, se adauga bucati de branza gorgonzola, se toarna 50 ml de smantana si putin vin alb si se amesteca bine.
La final, se servesc legumele de la cuptor pe un pat de rucola, pieptul de pui se taie in doua iar sosul gorgonzola se asterne pe langa carne. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!