Euforia Cuisine / Piept de pui cu ou si orez
Publicat pe 07.12.2010 la 12:04 Actualizat pe 07.12.2010 la 12:07
Bucatarul Razvan Cruceanu prezinta in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta japoneza de piept de pui cu orez si ou.
Preparare: Orezul se pune la fiert, iar carnea de pui se taie cubulete sau fasii inguste. Se feliaza si o ciuperca - in general ciupercile nu se spala, ci se curata cu un prosop umed.
Intr-o tigaie incalzita se pune putin sos dashi, care este o baza pentru multe mancaruri japoze. I se adauga si mirim - vinul dulce din orez - si ciupercia taiata. Se pun si bucatile de pui la fript, iar cand carnea devine alba, se pune telina si sosul de soia. Intre timp, se parge intr-un castron un ou intreg si se bate usor. Apoi se adauga peste carnea de pui in tigaie si se tine pe foc cat sa se coaguleze putin.
In momentul servirii, intr-un castron se pune un pat de orez, iar peste el carnea cu sos de soia si ou. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!