Euforia Cuisine / Piept de rata cu mere si migdale
Publicat pe 12.01.2011 la 17:59 Actualizat pe 12.01.2011 la 20:48
Nicolai si Mihai Predescu, bucatar-sef la restaurantul Rossetya din Bucuresti, au pregatit un piept de rata cu mere si cu migale.
Preparare: se taie in fasii groase un piept mare de rata si se pune la prajit intr-o tigaie, pe partea cu pielea, fara a se mai adauga alt ulei. Se intorc apoi si pe partile celelalte. Dupa cateva minute se adauga un pumn de migdale in tigaie si se rumenesc in grasimea lasata de pieptul de rata.
Separat, se curata un mar de coaja, i se scoate cotorul, apoi se taie in cubulete. Se adauga marul in tigaie, alaturi de pieptul de rata si de migdale. Se presara apoi zahar, scortisoara, sare, piper si maghiran uscat si se amesteca bine. Dupa un minut se pune putin vin rosu si se mai lasa inca doua minute. La final se pun bucatile de piept de rata in cerc, iar sosul de migdale si de vin peste acestea. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!