Euforia Cuisine / Piept de rata cu sos de visine
Publicat pe 10.12.2010 la 13:42 Actualizat pe 10.12.2010 la 19:06
Chef Cezar si Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Brasov, au pregatit o reteta de piept de rata cu sos de visine.
Preparare: se pune broccoli putin la fiert, cu sare, apoi se cresteaza un piept de rata pe partea cu grasime, se asezoneaza cu sare si cu piper, apoi se pune la prajit, in ulei de masline incins, cate doua minute pe fiecare parte. Se flambeaza apoi cu coniac - atentie la flacari! Se toarna apoi 100-150 ml de vin rosu, pentru fragezire, apoi se muta toata carnea si sosul intr-o tava si se baga la cuptor, 10 minute la 180 de grade.
Se face apoi sosul de visine: se topeste un cubulet de unt intr-o tigaie, apoi se presara putina faina si se adauga 4-5 linguri de gem de visine. Apoi, broccoli fiert la inceput se da prin seminte de susan, pentru o garnitura de efect. La final, se taie cateva felii din friptura de rata, iar sosul se pune putin peste friptura. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!