Euforia Cuisine / Piept de rata pe varza calita
Publicat pe 31.01.2011 la 19:25 Actualizat pe 31.01.2011 la 19:54
Marius Adverde, bucatar-sef la Conacul Domnesc din Suceava, a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de rata pe varza.
Preparare: se taie marunt jumatate de varza proaspata, care se pune apoi la calit in ulei de masline incins, asezonandu-se cu sare si cu piper. Se ia apoi un piept de rata, se cresteaza pe partea cu pielita, apoi se pune la prajit intr-o tigaie, fara nici un adaos de ulei, pe partea cu pielita in jos insa. Se prajeste pe ambele parti, cateva minute.
Intre timp se adauga apa in oala cu varza calita si se da focul mic, iar dupa ce pieptul de rata este aproape gata se scurge din grasimea acestuia peste varza. Se stoarce si jumatate de lamaie peste varza, avand grija sa nu cada samburii.
Cand varza calita este gata se scoate din oala si se pune pe farfuria de servit, intr-un cosulet facut din clatita uscata. Se presara patrunjel maruntit peste varza. Separat, se scoate pieptul de rata si se feliaza, apoi feliile se asaza in cosulet, peste varza. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!