Euforia Cuisine / Pizza taraneasca
Publicat pe 07.02.2011 la 19:25 Actualizat pe 07.02.2011 la 19:51
Iulian, bucatar-sef la restaurantul Palladium, a prezentat in studioul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de pizza romaneasca, pe baza de carnaciori afumati.
Preparare: se face intai blatul de pizza, din apa rece, sare, drojdie de bere, ulei de masline. Se taie apoi in felii subtiri un carnat afumat, apoi in rondele o ceapa rosie medie, un ardei gras verde, apoi, dupa ce se intinde bine blatul de pizza in forma speciala rotunda, se asterne un strat de sos de rosii peste suprafata acestuia.
Se rade apoi mozzarella peste suprafata pizzei, dupa care se pun feliile de carnaciori, rondelele de ceapa rosie, boabe de porumb, felii de ardei gras verde, iar daca se doreste o pizza mai iute se poate pune putin ardei iute proaspat.
Se baga apoi tava la cuptor, 5-6 minute la cuptorul preincins la 220 de grade. La final se taie in 4,6 sau 8, depinde de preferinte. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!