Euforia Cuisine / Placinta cu sos de zmeura
Publicat pe 07.09.2010 la 19:58 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:20
Chef Cezar a pregatit la Euforia Cuisine placinta cu sos de zmeura.
Preparare: prima oara se realizeaza sosul de zmeura, prin amestecarea a 200 de grame de zmeura cu o lingura de zahar. Dupa ce s-a fiert se bate cu blenderul de mana, pentru omogenizare, apoi se da prin strecuratoare. Se cojeste apoi un mango mare, se taie in bucati mici si se caramelizeaza in alte doua linguri de zahar. Se adauga deasupra stafide marinate in coniac, nuci si dulceata de afine, amestecandu-se bine de cateva ori. Se lasa la foc mediu sa scada zeama.
Urmatorul pas: se trece la realizarea in sine a placintei. Se unge o tava cu unt, apoi, alaturi, se astern cate doua foi de placinta, se taie in dreptunghiuri mari si se umplu cu amestecul de mango cu stafide si nuci. La fiecare impaturire a placintelor se unge totul cu galbenus de ou. Dupa ce s-au impaturit toate placintele se baga pentru trei minute la cuptor, la foc mare.
La final, placintele se servesc alaturi de sosul de zmeura realizat, iar pentru decor se adauga o frunzulita de menta.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!