Euforia Cuisine / Preparat spaniol si tartar de somon
Publicat pe 10.01.2011 la 13:11 Actualizat pe 10.01.2011 la 17:03
Chef Cezar si Cornel Ionescu, bucatar-sef la restaurantul Casa Latina din Bucuresti, au pregatit un preparat spaniol pe baza de mai multe tipuri de carne, dar si un tartar de somon.
Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe din doua, in ulei de masline.
Se taie doi carnati afumati in bucati de cm lungime si se pun alaturi de carnea de porc si de pui care, intre timp, s-a scos din tigaie si s-a pus intr-un vas de ceramica. Alaturi, se pun mai multe felii dintr-un cartof copt anterior. Se adauga cateva felii de bacon si se baga vasul la cuptor, 5 minute la 220 de grade.
Preparare tartar de somon: se marunteste o bucata de somon afumat, dupa care se face la fel cu una de somon proaspat, apoi se taie marunt un castravete murat, un fir de ceapa verde si mai multe capere. Se adauga cele doua tipuri de somon in doua vase diferite apoi, in fiecare se pune cate jumatate din cantitatea de castarvete, capere si ceapa verde taiate.
Se stoarce apoi zeama de lamaie peste ambele boluri. Se presara piper negru si sare (aceasta doar peste somonul proaspat, cel afumat avand sare). Se asaza apoi, intr-o forma rotunda, cele doua tipuri de somon, unul peste altul, si se decoreaza farfuria cu felii de lamaie. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!