Euforia Cuisine / Pui cu sparanghel si sos alb
Publicat pe 15.02.2011 la 12:47 Actualizat pe 15.02.2011 la 12:51
Nicolai si Anca Rusu au pregatit la Euforia Cuisine o reteta de pui cu sparanghel si sos alb, o reteta excelena pentru o masa de pranz sau de seara.
Mod de preparare: Se pun 100 de grame de orez la fiert, in apa clocotita, adaugandu-se sare. Se iau apoi doua bucati de piept de pui si se bat usor cu ciocanul de carne, pentru a se fragezi si intinde.
Se asezoneaza apoi pe ambele parti cu sare si cu piper, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei de masline, pe ambele parti, adaugandu-se si putin unt. Se adauga apoi 80-100 ml de smantana lichida peste pui, amestecandu-se.
Dupa un minut se pun langa pieptul de pui mai multe fire de sparanghel, prefiert. Intre timp, dupa ce s-a fiert orezul se scurge si se pune apoi la sotat, in alta tigaie, in unt incins.
La final, se asaza orezul fiert intr-o forma rotunda pe farfuria de servit, iar alaturi se pune pieptul de pui (taiat insa felii mari, lungi) cu sparanghel si sos alb. Se presara putin patrunjel verde peste orez. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!