Euforia Cuisine / Pui forestier
Publicat pe 11.11.2010 la 12:01 Actualizat pe 11.11.2010 la 14:12
Nicolai si Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, au gatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de pui forestier.
Preparare: se taie julien un piept mare de pui, apoi se maruntesc doi catei de usturoi care se pun la incins intr-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui. Se adauga apoi si pieptul pe pui in tigaie. In alta tigaie se pun la sotat hribi (ciuperci de padure) taiati in bucati mai mari. Peste acestia se adauga kaizer si carnati afumati taiati in bucati mici. Se asezoneaza ambele tigai cu sare si cu piper.
Urmatorul pas: se adauga doua crengute de cimbru peste carnea de pui iar dupa ce ciupercile din ceallata tigaie s-au rumenit, se adauga peste carnea de pui. Se adauga un paharel de demiglace (supa concentrata de vita) dar si 70-80 ml de vin rosu. Se mai amesteca si se lasa la foc mediu 2-3 minute. La final se scot crengutele de cimbru din tigaie si se pun pe farfuria de servit. Deasupra se adauga carnea de pui si ciupercile cu afumatura. Se serveste alaturi de patrunjel tocat marunt. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!