Euforia Cuisine / Pui involtini
Publicat pe 24.01.2011 la 11:56 Actualizat pe 24.01.2011 la 12:55
Ioana Zaharia, bucatar la restaurantul Anatolia din Bucuresti, a pregatit o reteta clasica - pui involtini cu cartof copt.
Preparare: se ia un piept mare de pui, se taie pe din doua si se bate cu tocatorul de carne. Apoi, pe una dintre parti se asaza felii de sunca de pui, felii de cascaval, dupa care se ruleaza si se infasoara intr-o folie de aluminiu, strangandu-se bine la ambele capete. Se incinge apoi ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie, dupa care se pune ruloul de pui infasurata in aluminiu la prajit - timp de 15-20 de minute, pe toate partile.
Intre timp se face sosul gorgonzola: intr-o tigaie incinsa se pune branza gorgonzola (in bucati mai mici), dupa care se adauga smantana, sare si piper. Se amesteca in mod constant si se lasa sa scada putin. Cand sosul este gata se adauga putin marar in el.
Apoi, se spala bune un cartof mare si se infasoara in folie de aluminiu, apoi se pune in cuptor la copt, timp de o ora. La final se taie in patru si se desface din folia de aluminiu. Cand ruloul s-a prajit se scoate din folia de aluminiu si se pune pe farfurie, apoi se toarna peste acesta sosul gorgonzola pregatit mai devreme. Alaturi se asaza cartoful copt peste care se toarna putina smantana si se presara marar. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!