Euforia Cuisine / Pui teriyaki
Publicat pe 12.10.2010 la 19:02 Actualizat pe 12.10.2010 la 19:56
Cornel, bucatar-sef la restaurantul japonez Zen Sushi din Bucuresti, a prezentat la "Euforia Cuisine" modalitatea de preparare a puiului teriyaki.
Preparare: pentru frigarui se folosesc doua betigase de bambus (de pot folosi si inele metalice), pe care se infig bucatile de pulpa de pui dezosata. Se asezoneaza apoi cu putina sare si putin piper si se pun la facut pe tigaia grill (care trebuie sa fie incinsa), fara nici un pic de ulei adaugat. cand se intorc frigaruile pe cealalta parte se toarna deasupra din vinul japonez, flambandu-se carnea. Se acopera apoi un pic tigaia grill cu un capac - pentru ca puiul sa se mai fragezeasca.
Dupa cateva minute se muta frigaruile din tigaia grill intr-o tigaie normala, fara nici un pic de ulei, insa se adauga putin sos teriyaki (amestec scazut de sos de soia si miere). Dupa 2-3 minute in sosul teriyaki incins, se scot frigaruile si se pun pe farfuria de servit, iar sosul se mai tine putin pe foc - pentru a se ingrosa. La final se adauga sosul ingrosat peste frigarui.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!