Euforia Cuisine / Pulpe de pui cu bere
Publicat pe 07.01.2011 la 19:21 Actualizat pe 07.01.2011 la 20:20
Nicolai si Mihaei Predescu, bucatar-sef la restaurantul Rossetya din Bucuresti, au pregatit o reteta de pulpe de pui cu bere.
Preparare: se dezoseaza doua pulpe de pui, se bat un pic pentru a se fragezi, apoi se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si cu piper inainte. Se face bucata de pulpa de pui dezosata pe ambele parti insa se pune intai partea cu pielea la prajit, fiindca altfel se strange si pielea nu s-ar mai face uniform.
Intre timp se taie julien jumatate de radacina de telina, un morcov si se adauga in tigaie, peste pui, la sotat. Dupa un minut se adauga si 350-400 ml de bere blonda si se amesteca. Se taie si o legatura de ceapa verde, in bucati mari, si se adauga in tigaie. Se pune si putin patrunjel. Se mai amsteca pana cand puiul s eface complet. La final, se pun legumele pe farfurie, iar pulpa dezosata de pui se adauga deasupra. Se toarna apoi si sosul. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!