Euforia Cuisine / Ramsteak - preparat bavarez
Publicat pe 14.12.2010 la 22:39 Actualizat pe 14.12.2010 la 23:53
Liviu Onica, bucatar la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a pregatit in decor natural o reteta de ramsteak - o friptura de tip german.
Preparare: se va folosi foarte mult grillul pentru aceasta reteta. Astfel, se intind pe masa de lucru bucata de muschi de vita, pieptul de pui si baconul si se asezoneaza cu sare si cu piper, dar se picura si putin ulei de masline. Acelasi lucru se face si cu legumele: ciupercile, telina, ceapa, rosiile. Se pune pe gratar si o felie de paine.
Pasul urmator: dupa ce s-au facut pe grill toate aceste ingrediente, se face montajul inainte de introducerea la cuptor. Astfel, felia de paine se pune la baza, apoi deasupra imediat se adauga muschiul de vita, apoi telina, pieptul de pui, ceapa, baconul, rosia si ciupercile. La final de tot se pune deasupra o felie de cascaval. Se infige o tepusa in tot acest turn de alimente, apoi se baga toata compozitia la cuptor, timp de 4-5 minute.
Se face apoi un sos: intr-o tigaie se amesteca ulei de masline cu sos brun de vita, vin rosu, sos iute, apoi, cand este gata, se toarna peste compozitia de carne si de legume. Preparatul se serveste alaturi de cartofi copti. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!