Euforia Cuisine / Rasol de vita cu sos
Publicat pe 17.11.2010 la 13:11 Actualizat pe 17.11.2010 la 15:15
Nicolai a pregatit in bucataria sa proprie o reteta de rasol de vita, cu mult sos.
Preparare: e nevoie de un rasol mare de vita, care se asezoneaza cu sare si cu piper. Se pun doua tigai la incins, ambele cu ulei de masline. Intr-una se pun apoi ceapa tocata marunt si morcovi rondel, iar in cealalta se asaza bucata de rasol de vita asezonata, care se rumeneste pe ambele parti. Dupa cateva minute se scoate rasolul si se pune peste ceapa si morcovii din cealalta tigaie.
In tigaia in care s-a rumenit carnea se adauga 50 ml de suc de portocale, se amesteca usor, apoi se toarna tot sosul peste carne si legume. In acest moment se adauga si 200 de ml de supa de vita (zeama in care s-a fiert carnea de vita). Se pun 2-3 bucati de coaja de portocale, apoi se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de doua ore.
La final se pune bucata de rasol in mijlocul farfuriei, sosul pe deasupra, iar legumele din vas se asaza si acestea peste carne.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!