Euforia Cuisine / Ravioli gigant
Publicat pe 03.01.2011 la 23:56 Actualizat pe 04.01.2011 la 09:56
Impreuna cu Dragos Bercea,bucatarul Nicolai gateste in cadrul emisiunii Euforia Cuisine o reteta pe care au botezat-o ravioli gigant.
Preparare: Intr-o tigaie se incinge putin ulei de masline si apoi se pune ceapa la calit. Se pune si baconul la calit. Intre timp se taie fasii puiul si se adauga si el in tigaie. Se sareaza si se pipereaza si se pun si ciupercile taiate. I se dauga putina smantan, pesmet, patrunjel verde, se mai gateste putin si se opreste.
Pe masa de lucru se presara putina faina de grau, iar pe ea se intinde aluatul de foietaj. Se sparge un ou intr-un castron si se bate bine, pentru a se unge marginile aluatului pentru a putea fi lipit bine. Se umple aluatul cu aceasta compozitie de pui. Se unge si deasupra cu putin ou.
Se pune intr-o tava, pe foaia de copt, se inteapa cu furculita si se da la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-25 minute. Intr-un bol mic se pune putin ulei de masline si putin chilli uscat proaspat rasnit. Ravioli se taie, se unge cu uleiul picant si se serveste.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!