Euforia Cuisine / Reteta turceasca: Sac kebab & haydari
Publicat pe 14.12.2010 la 12:50 Actualizat pe 04.01.2011 la 14:15
Iulia Creanga si Agy, bucatar-sef la Restaurantul Turkuaz, au pregatit un preparat traditional turcesc, Sac kebab si haydari.
Preparare: carnea de oaie se taie cubulete de cativa centimetri, apoi se pune la sotat intr-o oala in care s-au topit doua cubulete de unt, pentru 4-5 minute(fragezire), acoperindu-se oala cu un capac. Se taie apoi un ardei iute verde in bucati mai mari si se adauga in oala cu carne dupa cele 5 minute.
Se toaca marunt un sfert de ceapa si se pune peste carne, pentru o aroma mai speciala. Dupa cateva minute se adauga o rosie decojita si taiata cubulete, apoi se asezoneaza cu putina sare, cimbru si un varf de lingurita de boia de ardei.
Se realizeaza apoi crema de iaurt (haydari): se pune intr-un bol iaurtul, apoi se rad deasupra 2-3 catei de usturoi, se presara sare de mare, menta uscata (doua linguri) - apoi se amesteca totul foarte bine cu un tel.
La final, crema de iaurt se pune pe farfuria de servit, se toarna cateva picaturi de ulei de masline, apoi alaturi se pun cateva felii de castravete. Carnea se serveste separat, in alta farfurie, alaturi de felii de ardei gras. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!