Euforia Cuisine / Risotto cu scallops
Publicat pe 10.03.2011 la 18:54 Actualizat pe 10.03.2011 la 19:15
Tiberiu Enache, de la restaurantul Bamboo, si Nicolai, au pregatit in studioul emisiunii Euforia Cuisine o reteta de risotto pe baza de scallops (scoici St.Jaques).
Preparare: se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga un catel de usturoi taiat marunt, dar si o c eapa alba mica, maruntita. Acelasi lucru se face si cu o tulpina de telina, dar si cu jumatate de morcov, dupa care se adauga putin cimbru uscat.
Urmatorul pas: se adauga apoi 100 de grame de orez, se amesteca bine, dupa care se adauga putin vin alb. In alta tigaie, separat, se pun la prajit mai multe boabe de piper negru. Se incepe apoi sa se puna, putin cate putin, supa de legume (sau de pui), si se amesteca incontinuu. Pentru culoare si aroma se adauga si cateva firisoare de sofran.
Se face apoi un amestec din faina, sare, piper si boia de ardei dulce, apoi se dau prin acesta scoicile St.Jaques (scallops), care se pun la rumenit apoi intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Se fac pe ambele parti, pana cand devin aurii.
Intre timp, cand orezul este aproape fiert, se mai adauga putin unt si se preara parmezan, pentru cremozitate. La final, se pune risotto-ul pe farfurie, iar scoicile pe mijloc, adaugandu-se verdeata si patrunjel. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!