Euforia Cuisine / Rulou de curcan cu pere in vin
Publicat pe 14.10.2010 la 16:48 Actualizat pe 14.10.2010 la 17:22
Silvian Scornea, bucatar la restaurantul "La Mircea Macelaru" din Capitala, a pregatit o rulada de curcan cu prune uscate, servita alaturi de pere in vin.
Preparare: avem nevoie de doua sau trei pere pe care mai intai le vom curata de coaja. Se pune la fiert un litru de vin rosu (nu trebuie sa fie sec, nici dulce, ci demisec), cu 100 de grame de zahar alb, si se adauga perele curatate in vas - se lasa la fiert aproximativ 25 de minute, la temperatura mica. Se adauga si un baton de scortisoara, pentru o aroma mai speciala. Daca sosul nu se ingroasa se adauga putin amidon dizolvat in apa calduta.
Urmatorul pas: intre timp se realizeaza rulada de curcan, pentru care vom folosi un piept de curcan. Se taie fasii mari, care se bat apoi cu tocatorul pentru a deveni si mai plate. Dupa ce s-au aplatizat, fasiile de curcan se umplu cu prune uscate, taiate pe din doua, peste care se adauga branza gorgonzola. Se ruleaza apoi fasiile largi de piept de curcan pana se realizeaza un rulou. Fiecare rulou se ambaleaza apoi in folie de aluminiu, bine inchisa la ambele capete. Se pun rulourile intr-un vas cu apa fiarta, pentru 10 minute.
Urmatorul pas: la final, se pune o para fiarta in vin intr-un colt al farfuriei, in timp ce rulada se scoate din apa, se indeparteaza folia de aluminiu si se taie in felii de 2 centimetri grosime, care se asaza langa para. Sosul in care au fiert perele se da printr-o sita, pentru a scapa de impuritati, apoi se toarna pe langa bucatile de rulada de curcan. Se asorteaza preparatul cu o felie de salata verde.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!