Euforia Cuisine / Rulou de pui cu sos de coacaze
Publicat pe 06.10.2010 la 10:30 Actualizat pe 06.10.2010 la 13:42
Dragos Bercea a pregatit o reteta proprie pentru emisiunea "Euforia Cuisine" - rulou de pui cu sos de coacaze.
Preparare: se ia un piept de pui caruia i se face o incizie pe mijloc, apoi se introduce o bucata de mozzarella. Se condimenteaza pieptul de pui cu sare si cu piper, apoi se lipesc doua frunze de busuioc pe el si se inveleste in felii mari de prosciutto. Se pune apoi pieptul infasurat la rumenit putin, in tigaia cu ulei de masline incins, prima oara cu partea in care s-au imbinat feliile de prosciutto, pentru a nu se desface. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, puiul se pune intr-o tava si se baga 10 minute la cuptor, la foc mediu.
Urmatorul pas: Intre timp se pun pastele (tagliatellele) la fiert, in apa fierbinte, sare si putin ulei de masline. Iar intr-un vas metalic, se topeste un cubulet de unt, se adauga putin ulei de masline, apoi, cand totul s-a topit, se adauga coacazele, peste care se presara putin zahar brun. Se lasa cateva minute apoi se sting cu putin vin rosu - si asteptam ca sosul sa mai scada.
Dupa ce s-au fiert pastele, se scurg, apoi se adauga peste acestea un paharut de smantana, apoi se asaza pe farfurie. Deasupra, se pun felii din pieptul de pui facut la cuptor, iar pe langa se adauga cateva linguri din sosul de coacaze.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!