Euforia Cuisine / Rulou de salau cu morcovi caramelizati
Publicat pe 27.11.2010 la 18:08 Actualizat pe 27.11.2010 la 19:07
Chef Cezar si Liviu Onica, de la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, au pregatit rulouri de salau cu morcovi - o portie de doua persoane.
Preparare: se pune apa la fiert intr-o oala, in care se adauga sare si doua linguri de miere. Separat, se intind fileurile de salau pe o folie de plastic (cling film), apoi se asezoneaza cu sare, piper, chimen si oregano. Se asaza deasupra o felie de bacon afumat apoi se ruleaza fileul obtinandu-se un rulou. Acesta se prinde cu ajutorul unor betisoare de cocktailuri (sau scobitori mai mari). Cele doua rulouri realizate se pun apoi la prajit in baie de ulei incins de floarea soarelui.
Urmatorul pas: se realizeaza un sos bechamel - intr-o craticioara se pun putin unt, faina, lapte si se amesteca bine. In alta cratita se topeste putin zahar apoi se pun la caramelizat morcovi fierti mici, sau taiati in bucati mici, amestecandu-se bine. Se adauga putin coniac, pentru o aroma speciala.
La final, morcovii caramelizati se asaza la margine de farfurie, iar pe centru ruloul de salau prajit. peste rulou se adauga din sosul bechamel realizat mai devreme. Pofta buna!