Euforia Cuisine / Salata cu pui Palm Beach
Publicat pe 28.12.2010 la 18:45 Actualizat pe 28.12.2010 la 21:18
Marian Rosu, bucatar-sef la Complexul Herastrau din Bucuresti, a pregatit o salata plina de vitamine, denumita Palm Beach.
Preparare: se realizeaza mai intai un aluat normal, apoi se pune pe masa de lucru si se intinde cu facaletul. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie apoi o forma dreptunghiulara din aluat si se pune intr-un bol de ceramica, avand grija sa fie acoperiti peretii vasului cu acest aluat. Se baga vasul cu aluat la cuptor, pentru 8 minute.
Se taie dupa aceea un piept de pui, cam 200 de grame, in cubulete, apoi s epune la fiert intr-un vas cu apa in care s-a dizolvat sare dar si praf de curry, pentru culoare.
Se prepara si restul de ingrediente: se taie cubulete o radacina de telina, cateva migdale, seminte de pin, si se curata un grapefruit roz, cu tot cu pielita, care este amara. Se stoarce zeama de la jumatate de lamaie peste un bol in care s-au pus migdalele si semintele de pin si se adauga doua lingurite de mustar de Dijon. Dupa ce s-au fiert cubuletele de pui in apa cu curry, se scot si se adauga peste bolul in care se afla migdalele ci pinul si cu mustarul.
Dupa ce s-a copt aluatul de la cuptor, se scoate din vas si se pune pe farfurie, iar in interiorul formei se adauga puiul si grapefruitul. Se decoreaza cu o frunza de patrunjel si se serveste. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!