Euforia Cuisine / Salata cu somon si creveti
Publicat pe 25.01.2011 la 18:30 Actualizat pe 25.01.2011 la 18:53
Nicolai si Mihai Predescu, bucatar-sef la restaurantul Rossetya din Bucuresti, au pregatit o salata de somon cu creveti.
Preparare: fileul de somon se prajeste in ulei de masline incins, pe ambele parti, dupa ce a fost asezonat cu sare si cu piper. Intre timp, se realizeaza o marinada, amestecand ulei de masline extravirgin, o lingura de mustar, miere, zeama de la jumatate de portocala, 50 ml vin alb, boabe de mustar, sare si piper. Se amesteca totul cu un blender pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Urmatorul pas: dupa ce s-a prajit fileul de somon se scoate, iar in aceeasi tigaie se adauga creveti la prajit. Intre timp, somonul prajit se taie in bucati mai mari si se pune intr-o farfurie unde se adla marinada preparata anterior.
Apoi, intr-un bol mare de sticla se pun frunze de salata, rupte cu mana in bucati mai mari, apoi, deasupra, se adauga felii de portocala, carora insa le-a fost curatata coaja. Se taie apoi rondele subtiri o ceapa mica rosie si se pune peste salata si portocala. Cand se fac crevetii, se adauga si acestia in bolul de salata. In acest moment se adauga si cateva linguri din marinada speciala facuta mai devreme. Se amesteca toate ingredientele bine, cu linguri de lemn.
La final de tot se adauga si bucatile de somon prajit si care au stat o perioada in marinada. Se pun deasupra si cateva felii de portocala. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!