Euforia Cuisine / Salata de avocado cu creveti
Publicat pe 18.01.2011 la 20:54 Actualizat pe 19.01.2011 la 17:42
O reteta de salata de avocado cu creveti, pregatita intr-un restaurant cu specific mexican, Don Taco, din Bucuresti, de catre Lucian, bucatar-sef.
Preparare: crevetii se lasa la macerat 10 minute, in ulei de masline, sare si zeama de lamaie, pentru a se inmuia. Apoi, se iau doua rosii si se taie in cubulete si se pun intr-o farfurie unde se mai afla salata maruntita. Se adauga mai multe boabe de fasole neagra fiarta.
Urmeaza apoi taierea in cubulete a ardeiului gras rosu dar si a unei jumatati de avocado, dupa care se taie rondele 3 catei de usturoi. Se stoarce zeama de la jumatate de lamaie verde apoi se presara coriandru uscat, dar si verde, si putin chilli uscat. Se amesteca foarte bine pentru uniformizarea gusturilor. Se toarna putin ulei de masline si se amesteca iar. La final se adauga crevetii macerati la inceput. Salata se serveste alaturi de tortilla. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!