Euforia Cuisine / Salata de scrumbie marinata de Dunare
Publicat pe 03.01.2011 la 20:06 Actualizat pe 04.01.2011 la 01:04
Don Mariano a pregatit la "Euforia Cuisine" o salata de scrumbie marinata de Dunare, o reteta care presupune marinarea anterioara a acestui tip gras de peste.
Preparare: Se taie scrumbia in bucati si se tine in straturi cu sare grunjoasa 48 de ore, apoi in apa rece timp de 3 ore pentru a se desara. Se face intre timp o solutie de marinare dintr-un litru de otet, doi litri de apa, boabe de piper si foi de dafin. Solutia se fierbe, apoi cand se raceste la temperatura camerei si se toarna peste peste. Deasupra se pun cativa catei de usturoi. In doua-trei zile, scrumbiile sunt gata pentru consum.
Bucatile de scrumbie se curata de oase. Marul golden se curata, se taie cubulete si se stropeste cu putina lamaie pentru a nu se oxida. Intr-un bol se pun scrumbiile, peste ele cartofii fierti, ouale de prepelita, merele, maslinele, ceapa verde, frunzele de salata si sos de iaurt amestecat cu marar tocat. Se asaza salata pe un platou, se serveste cu lamaie si lipie.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!