Euforia Cuisine / Salata Fattoush si salata de masline
Publicat pe 20.12.2010 la 18:05 Actualizat pe 20.12.2010 la 23:58
Toni si Ibi, bucatari la restaurantul Chez Toni din Bucuresti, au prezentat doua retete de salate la Euforia Cuisine: salata fattoush si salata de masline.
Preparare salata Fattoush: se trece la preparare sosului: astfel, se pune intr-un bol zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi maruntit fin, sos de rodii, menta maruntita - si se amesteca bine. Intre timp se taie julien un ardei gras verde, mai multe ridichii, o ceapa, dar si frunze de salata. Se amesteca apoi legumele taiate cu sosul special realizat.
Se adauga apoi frunze de menta, rucola, patrunjel - si se amesteca iarasi bine, pana cand sosul intra in toate legumele in mod uniform. La final, salata fatoush se serveste cu bucati crocante de lipii prajite in ulei de palmier. Se presara si praf de sumac. Pofta buna!
Preparare salata de masline: intr-un bol de sticla se pun 150 grame de masline verzi fara samburi, peste care se adauga putin cimbru murat, rosii taiate bucati mici, ceapa rondele, ardei gras maruntit, morcov dat prin razatoare. Se amesteca bine si se adauga apoi miez de nuca. Pentru legare se adauga ulei de masline si zeama de lamaie. Se adauga si patrunjel maruntit dar si jumatate de lingurita de pasta de ardei iute.
Dupa ce se amesteca bine ingredientele se pune sos de rosii pe deasupra, si se mai adauga putine rosii maruntite. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!