Euforia Cuisine / Salata Fattoush si salata de masline

Publicat pe 20.12.2010 la 18:05 Actualizat pe 20.12.2010 la 23:58

Salata Fatoush si salata de masline

Toni si Ibi, bucatari la restaurantul Chez Toni din Bucuresti, au prezentat doua retete de salate la Euforia Cuisine: salata fattoush si salata de masline.

Preparare salata Fattoush
: se trece la preparare sosului: astfel, se pune intr-un bol zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi maruntit fin, sos de rodii, menta maruntita - si se amesteca bine. Intre timp se taie julien un ardei gras verde, mai multe ridichii, o ceapa, dar si frunze de salata. Se amesteca apoi legumele taiate cu sosul special realizat.

Se adauga apoi frunze de menta, rucola, patrunjel - si se amesteca iarasi bine, pana cand sosul intra in toate legumele in mod uniform. La final, salata fatoush se serveste cu bucati crocante de lipii prajite in ulei de palmier. Se presara si praf de sumac. Pofta buna!

Preparare salata de masline: intr-un bol de sticla se pun 150 grame de masline verzi fara samburi, peste care se adauga putin cimbru murat, rosii taiate bucati mici, ceapa rondele, ardei gras maruntit, morcov dat prin razatoare. Se amesteca bine si se adauga apoi miez de nuca. Pentru legare se adauga ulei de masline si zeama de lamaie. Se adauga si patrunjel maruntit dar si jumatate de lingurita de pasta de ardei iute.

Dupa ce se amesteca bine ingredientele se pune sos de rosii pe deasupra, si se mai adauga putine rosii maruntite. Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!

În articolul

Euforia Cuisine / Salata Fattoush si salata de masline

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x