Euforia Cuisine / Salau cu legume si sos de capere
Publicat pe 22.12.2010 la 20:11 Actualizat pe 22.12.2010 la 21:44
Chef Cezar a pregatit la Euforia Cuisine o reteta de salau cu legume si sos de capere, dar si cu o gramada de alte legume
Preparare: se taie jumatate de dovlecel in felii subtiri, apoi se taie rondele o jumatate de praz. Acelasi lucru se face si cu o vanata, dar si cu un ardei gras rosu. Se pun apoi feliile de vinete la prajit, in ulei de masline incins. In alta tigaie se soteaza prazul, iar in alta ardeii grasi. Dovleceii se adauga spre final in tigaia in care se afla si ardeii grasi.
Intre timp se pregateste si fileul de salau: astfel, se iau patru bucati si se pun in tigaia cu ulei de masline, cate un minut pe ambele parti, fiindca vor fi gatite si la cuptor apoi. Dupa ce se scot din tigaie se asaza intr-o tava unsa cu ulei de masline. Peste cele patru bucati de peste se pun legumele sotate anterior. Se introduce apoi tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Se taie apoi caperele marunt. In tigaia in care s-a rumenit pestele se pune putina smantana, boabe de piper verde si caperele maruntite. Se lasa amestecul pe foc, 2-3 minute, adaugandu-se si zeama de la jumatate de lamaie. La final fileurile de peste cu legume se pun pe mijlocul farfuriei, iar sosul de smantana si capere pe langa. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!