Euforia Cuisine / Somon cu spanac si capere
Publicat pe 16.12.2010 la 12:33 Actualizat pe 16.12.2010 la 13:09
Chef Cezar a pregatit o reteta de somon cu spanac si cu capere, o reteta cu influente mediteraneene care nu include grasimi nesanatoase si care este gata in 10 minute.
Preparare: se taie in doua un file mare de somon si se pune cate o ramurica de oregano proaspat pe fiecare. Cele doua bucati se asaza apoi intr-o tava unsa cu ulei de masline care va merge la cuptor, 5 minute la 200 de grade, nu inainte de a se presara putin praf de chilli pe deasupra.
Pasul urmator: se spala bine spanacul proaspat apoi se pune la sotat intr-o tigaie in care se afla putina apa incinsa. Se pune capacul si se lasa cateva minute, la foc mic, pentru a se inmuia. Separat, se maruntesc apoi mai multe capere mari (varianta mai matura a caperelor mici) care se adauga apoi peste spanac, alaturi si de o lingura de smantana vegetala. Se asezoneaza cu sare si cu piper.
La final, se asaza pe farfuria de servit amestecul de spanac cu capere si smanatana, iar fileurile de somon se pun deasupra. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia tv!