Euforia Cuisine / Somon in crusta cu sos pesto
Publicat pe 12.11.2010 la 15:02 Actualizat pe 12.11.2010 la 16:43
Nicolai si Vasile Dobre au pregatit o reteta pe baza de somon, unul dintre pestii cei mai sanatosi pentru consumul uman, in cantitate moderata.
Preparare: prima oara se pun la prajit semintele de pin, intr-o tigaie fara nici un pic de ulei. E nevoie de semintele de pin pentru realizarea sosului pesto, alaturi de busuioc, parmezan si ulei de masline, care se amesteca bine intr-un mojar. Fileul de somon se pune in mijlocul unei foi largi de foietaj (aluat de patiserie) apoi sosul peste se pune deasupra fileului de somon. Se acopera cu celalalt fileu de somon, ca un sandvis. Se unge apoi foietajul de langa somon cu galbenus de ou.
Pasul urmator: se "inchide" aluatul de tip foietaj in jurul somonului, ermetic, si se asaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de gatit. Se unge la suprafata aluatul cu galbenus si se baga apoi la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu. Cand se scoate se tiae in doua, se asaza ambele bucati pe farfurie, se asezoneaza cu frunze de busuioc si se stropeste cu putin ulei de masline. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!